Legepladsen

Vi ankom til Cairns i god ro og orden. Lagde vores bagage på hotelværelset, fik vores frokost og tog en lille slapper. Hotellet havde vi bestilt gennem WotIf.com.au, et australsk last-minute website, som havde gode priser. Vores prioritet var pris og nærhed til Muddy’s Playground.

Bilen var grundigt fejet og vasket indvendigt, og var nu renere end da vi hentede den i Brisbane for tre uger siden. Udvendigt lignede bilen noget der havde kørt 2000 km på støvede veje, men det tog udlejningsfirmaet sig af.
Vi tankede bilen op, og kørte til udlejningsfirmaet for at aflevere bilen på det aftalte klokkeslæt.
På kontoret fik vi at vide, at bilen var ok, men, at vi skulle have afleveret bilen dagen før. UPS!
Heldigvis kunne vi slippe med at betale en dags ekstra leje, frem for en bøde på AU$ 400 for ikke at overholde lejekontrakten.

Befriet for hjul tog vi en taxa til Muddy’s Playground på Cairns Esplanade. Legepladsen har vi fået anbefalet før vi tog afsted og den er samtidig en af de få legepladser som har fundet vej til guidebogen. Og med god grund. Muddy’s legeplads er faktisk fire eller fem legepladser ved siden af hinanden, med en skøn blanding af vandlege og gode danske Kompan legestativer.

En sjov detalje ved mange af legepladserne i Australien er, at de er mere krævende sammensat end vi er vant til i Danmark. Enkelte legestativer er så krævende, at Olga ikke kan kravle rundt på dem endnu. Ofte er de konstrueret så det er nødvendigt at klatre i reb eller ribber for at komme fra den platform hvor du kan kravle op, til den, du kan rutsje ned.

Efter tre timers leg var alle trætte og vi traskede hjem. Vi skulle nemlig være veludhvilede til næste dags leg på legepladsen.

Cairns Esplanade er én lang motionssti fra Cairns nordlige ende til centrum, med legepladsen for børn, ramper til skateboard, bmx og løbehjul mm, for de større børn og løbe- og cykelstier samt styrketræningsstativer for voksne, og stort set inde i centrum af Cairns ligger lagunen, som er et kunstigt anlagt badebassin med børnevenligt, lavt vand og en sandstrand og græsplæner omkring, og hele vejen finder du med jævne mellemrum de typiske australske BBQ-stande.

Mens Astrid og Olga var trætte efter en lang legedag og valgte at gå lige hjem, gik Adda og Michael gik gennem Cairns centrum, og her i skumringen ved byens centrale torv mødte os et fantastisk syn. Meget lavt, nærmest på vejen, fløj kæmpe sværme af fugle (om det var papegøjer eller svaler er ikke afgjort). Det føltes som om de kun med nød og næppe fløj udenom os.

Det er svært at se på billeder, men med lidt god vilje kan fuglene ses

Og så er det i morgen vi skal flyve ind til Australiens centrum, og se på et berømt, rødt bjerg.

Reklamer

About this entry